Brända mandlar.

106

Det är så himla gott med brända mandlar tycker jag. Jag minns att jag försökte mig på att göra det själv en gång för länge sen men kan inte minnas resultatet så jag provade helt enkelt igen. Jag kan säga att resultatet denna gången blev superbra och det är lätt att göra också. Jag hade 200 gram sötmandlar, 100 gram florsocker, 40 gram vatten och en tesked vaniljsocker. Sedan blandade jag ner allt i en stekpanna samtidigt som jag satte på plattan på högsta sen rörde jag bara om tills det att vattnet förångats och fortsatte tills att sockret såg ut som smulor, sedan smälter sockersmulorna och då blir mandlarna så där som man vill ha dom. Glöm inte att röra om hela hela tiden så att dom inte bränns. Kommer definitivt göra detta några gånger till i jul det kan jag lova.

  • 200 gram sötmandlar
  • 100 gram florsocker
  • 40 gram vatten
  • 1 tesked vaniljsocker

Beskrivning i texten ↑

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s