Toppar av hasselnötter.

NöttopparNöttopparNöttoppar

Hasselnöten är min favorit av nötter och när jag är på café tar jag gärna nöttoppen så idag bakade jag egna. Det var superlätt och gick snabbt. Allt som behövs är 200 gram hasselnötter, 50 gram smör, 1 dl socker och 1 ägg. Börja med att smälta smöret och låt det svalna, hacka sedan nötterna eller kör dom i en matberedare tills det att dom blir finhackade. Sen blandas nötterna med smöret, sockret och ägget och rörs om, klicka ut små klickar på bakplåtspapper och toppa med en hasselnöt längst upp. I ugnen ska dom vara på 175 grader i cirka 15 minuter beroende på hur stora dom är. Jag doppade även botten på några i mörk choklad. Mums!

3 reaktioner på ”Toppar av hasselnötter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s