Att göra om en klocka.

132 133 134

I veckan hittade jag en klocka för en billig peng på Second hand. Jag gillade den runda vanliga formen och att den var vit. Däremot var ju inte motivet något att hurra för, så jag monterade helt enkelt bara ner klockan och bytte motiv. Jag använde det gamla motivet som mall på ett vitt papper och klippte ur, sedan ritade jag ett skepp och monterade ihop klockan igen. Tjusigt!

När jag går på loppis är jag ibland ute efter något speciellt men oftast kollar jag bara för att det är så himla kul. Vissa dagar har man tur och andra inte. Man kan aldrig veta vad man ska hitta för spännande föremål och visst känns det bra i hjärtat när man gett den där gamla saken en andra chans.

Ibland hittar man något man gillar med det samma, fina burkar, trälådor eller vaser men ibland kanske man måste tänka lite längre. Som när jag hittade den här klockan, jag gillade formen men inte motivet. Då är det superlätt att bara byta, måla eget, klippa ut något från en tidning eller skriva ut ett fotografi till exempel. Ramar kan bli finare med egna bilder eller annan färg. Med en ljusstake och en bricka kan man lätt fixa ihop ett kakfat. Klä om, måla om, sy om, byt ut och putsa upp ibland känns möjligheterna otaliga och det är bara kreativiteten som stoppar en. Hemmet blir så mycket mer personligt på något vis med loppisfyndade saker blandat med egna idéer och sprillans nytt tycker jag.

Trevlig alla hjärtans dag! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s