Ett vitt täcke och en fuktig nos.

148 150 152

En sensommardag. Jag satt i vårt omöblerade kök bland kartonger och ikeapåsar. Datorn stod på ett par banankartonger och medan vinden svalde vår lägenhet genom de helöppna fönsterna satt jag och klickade runt på blocket. Vi hade precis blivit sambos och bestämt oss för att två skulle bli tre. Jag hade skrivit ragdoll i sökrutan och scrollade ner, några sidor bort låg det tre små knyten med nyvakna ögon. Ett mail och en dag senare var jag på väg för att hälsa på dig för första gången. I en kartong låg du tillsammans med din mamma och syskon, en vecka gammal var du när jag lyfte upp dig för första gången och dina små klor fastade i min gula jumper. Tre långa månader skulle gå innan jag fick ta med dig hem, den väntan var så lång att jag bestämde mig för att hälsa på igen och igen. Trots att du var kritvit när jag såg dig första gången kände jag igen dig någon vecka efter, då hade nosen och öronen blivit svarta. Dina klarblå ögon lyste och du bet din syster i örat och klappade till din bror. Den 18 oktober fick jag ta med dig hem, det var sent och du skrek hela vägen hem. Nyfiken stack du ur huvudet från väskan du rest i och tittade ut i ditt nya hem. På natten sov du tätt intill oss i mitten och jag sov nog inte en blund den natten, livrädd att jag skulle krossa dig i sömnen. Jag tog ledigt från jobbet för att spendera vår första dag tillsammans och du följde efter mig vart jag än gick och jag dig. Idag möter du en i hallen när man kommer hem, följer med en när en lämnar rummet och sover tillsammans med oss. Du älskar när man bäddar och hoppar när man slänger med lakan och täcken. Du älskar att att vara utomhus och när man plockar fram kopplet kommer du galopperandes mot en och sitter snällt ner när man trär på dig selen. Jag ser dig inte som en katt, jag ser dig som en i familjen. Någon jag känner så väl och som jag älskar tills jag spricker.

 

Annonser

En reaktion på ”Ett vitt täcke och en fuktig nos.

  1. Ping: Mileon och jag. | weusedtodance

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s