Rabarberkaka med marängtäcke.

244 243 242 246 245

När det finns mängder med rabarber hos morfar måste ju detta tillfälle tas till vara på genom att baka mängder med pajer. Så igår bakade jag rabarberkaka med marängtäcke. Mamma brukade baka denna när jag var liten och jag minns att den var så himlans god. Rabarber var lite av en favorit när jag var liten men mest var det nog för att man fick doppa dom i så mycket socker.

I vilket fall som, jag tror jag gjorde lite missar i receptet men kakan blev god ändå. Recept:

150 g smör.
1dl socker.
3dl vetemjöl.
¾ tsk bakpulver.
1 ägg.
500g rabarber.
1 msk potatismjöl.

2 äggvitor.
1 dl socker.

Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt sedan ägg, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en form. Blanda rabarber med potatismjöl och socker. Häll dessa över smeten i formen. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter på 250 grader. Vispa äggvitorna med sockret till en maräng och häll sedan över kakan och grädda i ytterligare några minuter på 175 grader.

Jag serverade med vaniljsås till mig själv och fick högsta betyg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s