Fotografera barn.

Adam1 Adam3 Adam2 Adam4 Adam5

Att jag gillar att fota har nog ingen missat. Jag fotar nästan varje dag och har alltid någon form av kamera med mig som jag känner mig säker med. Ibland fotar jag enbart för mig själv och ibland fotar jag för andra. För ett tag sedan fotade jag denna söta lilla kille och blev väldigt nöjd med bilderna. För att fota barn är inte alltid det lättaste, här hade Adam precis lärt sig att sitta vilket underlättade massor. Det jag brukar tänka på när jag ska fota barn som oftast inte kan vara stilla, är att låta barnet göra precis vad den känner för och samtidigt fota massvis. På så vis brukar man lyckas fånga upp några skarpa bilder, att samtidigt ha tålamod och låta barnet ha roligt under tiden är också bra knep. En annan sak jag tycker är viktig är att ibland komma ner på samma höjd som barnet för att på så vis få bättre kontakt. Det absolut roligaste med att fota barn är ändå de olika skiftningarna som kan ske på nolltid. Från arg eller ledsen till jätteglad eller lugn. Här kommer några av mina favoriter från den fotograferingen.

2 reaktioner på ”Fotografera barn.

  1. Superfina bilder! Tänkte först att jag gillade harmonin i bilderna väldigt mycket, sen scrollade jag till gråtbilden haha. Som du skriver är det verkligen skiftningarna som gör det så roligt med barnbilder 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s