Hur Society6 fungerar.

21813730_10262840-plwfr2_l (kopia) 21809566_5129089-frm118wt01_lz (kopia)

Som ni kanske vet så använder jag mig av Society6 för att sälja några av mina illustrationer. Ifall någon är nyfiken på hur det fungerar, både av att sälja och köpa så kommer här en liten guide.

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 17.37.02

Om en är sugen på att sälja sina illustrationer eller bilder både som prints och i andra saker så som kuddar, mobilskal eller t-shirts så är det första en behöver göra att skapa ett konto. Detta är helt gratis och sker under ”join” längst upp i mitten på startsidan. Här väljer du vilket namn du vill sälja under, jag valde kanske ganska uppenbart weusedtodance som mitt.

Efter detta behöver en bli verifierad medlem för att kunna få sälja och ladda upp prints. Detta är en engångsgrej som behövs göras för att du ska kunna få betalt ifall du säljer något. Detta sker genom PayPal och kostar cirka 8 kronor. Mer om det här.

Skärmavbild 2015-07-31 kl. 11.24.46

Därefter kan en börja ladda upp sina illustrationer eller bilder och detta sker under ”Post & Sell” som står på samma ställe som join stod på innan du var inloggad. När du trycker där så kommer det att se ut som på bilden här ovan. Här laddar du upp din bild som en högupplöst JPEG, mer om det här. Här väljer du även en passande titel, nyckelord och kategorier.

Skärmavbild 2015-07-31 kl. 11.46.47

Så här ser det ut efter att en har valt och laddat upp sin högupplösta JPEG fil. Nu är det dags att välja  hur mycket du vill tjäna på varje print. Detta kan vara lite svårt i början men ett tips är att kolla runt lite bland andra medlemmar och se vad de har satt för priser och därefter sätta likvärdiga. När du ändrar priset i rutorna under ”Retail Price” så kommer siffran i ”Your Profit” att ändras och då ser du hur mycket du kommer att tjäna. När en känner sig klar är det bara att trycka på ”Publish This” så kommer din illustration eller bild laddas upp direkt för försäljning och du kan se den på din profil.

Skärmavbild 2015-07-31 kl. 12.08.11

Nästa steg är ifall du vill lägga till kuddar, mobilskal eller andra saker med samma motiv du precis laddat upp. Då trycker du helt enkelt bara på bilden på din profil och ovanför hittar du texten ”Add T-shirts & More”. Där står det tydliga instruktioner om hur du går tillväga inför varje produkt. Efter allt detta så sköter Society6 resten!

Om du inte är så värst intresserad av att sälja men däremot att köpa så är sidan som vilken annan webbshop som helst. Priserna är satta i dollar och måtten i tum men detta är ju enkelt att översätta till kronor eller cm genom en enkel googling. Leveranstiden kan vara lite längre, cirka 1-3 veckor men detta har alltid funkat fint för mig och har aldrig stört mig. Society6 har otroligt mycket fint att välja på och det har alltid varit värt den lilla extra tiden som leveransen tar, en får ju superfina prints som en nästan garanterat kommer att vara ensam om att ha på väggen.

Hoppas att detta blev tydligt och klart om inte så kan en läsa mer här eller fråga mig! Här hittar ni förresten mig! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s