Minus och en liten påminnelse.

Processed with VSCOcam with a6 preset


Jag tappade min externa hårddisk med en rejäl smäll rakt ner i hårt stengolv för någon vecka sedan. Hej då cirka allt jag gjort tänkte jag, tiotusentals bilder, 3 år av arbeten från skolan och illustrationsjobb. Hann fälla någon tår och ringa ett dataräddningsföretag som engagerat och snabbt sa till mig att det i stort sätt va kört, skit.

Tur för mig att jag tydligen har varit rätt bra på att backa upp mina grejer, jag har hittat mycket av det jag trodde jag förlorat på diverse diskar, google drive och på mail. Dessvärre var jag sämre på att backa upp mina arbeten från skolan, så bye bye tre år av arbeten. Nu ska jag bli ännu bättre på att backa upp och såklart inte tappa mer grejer på hårda stengolv. Hur backar ni upp era viktiga filer?

Påminnelse:
Backa upp era viktiga grejer och minnen bums.

2 reaktioner på ”Minus och en liten påminnelse.

  1. Åh värsta tänkbara! Vilken tur att du hade en del kvar men så trist med skolarbetena 😦 Har varit med om det i två omgångar, senast för ett par år sen då jag tappade min enda hårddisk med samtliga bilder jag tagit på fotoskolan… Sen dess back up:ar jag allt dubbelt, ibland trippelt, upp på externa hårddiskar. Många rekommenderar NAS och diverse molntjänster men tycker personligen att det känns skönast att ha det fysiskt. Ett nästa steg är att ställa de större hårddiskarna hos mina föräldrar så inte allt försvinner vid t.ex brand, inbrott osv. Inte för att de scenariona känns så troliga men en vet ju aldrig! 🙂 Ha en finfin helg! Kram.

    • Ja verkligen, lite tur i oturen i alla fall. Åh så himla himla tråkigt, en lär sig verkligen av sina misstag när det kommer till detta. Jag har också alltid tyckt att det känns skönt att ha det fysiskt och vill nog gärna fortsätta med det. Dock när det kommer till viktigare arbeten så kommer jag nog använda någon form av molntjänst + extern för att verkligen vara säker. Det steget låter ändå väldigt smart och något som du nog kommer vara väldigt tacksam över ifall det värsta tänkbara nu händer! Detsamma till dig, kram. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s